INNOCAT


  • 0

Portfolio Projekta

Opis projekta

INNOCAT, (eng. Innovative CRM substitution technology for public authorities’ vehicle catalysts) predstavlja projekat kofinansiran od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologije, sa ciljem da proširi inovacije na polju reciklaže i ponovne upotrebe platine i srodnih metala iz starih auto-katalizatora.

CirEkon, u ulozi partnera na teritoriji Srbije ima za cilj da omogući poslovanje akterima koji imaju potrebu da prate svetske ekonomske i tehnološko-inovativne trendove, te pomogne u inovacijama na polju auto-katalizatora i reciklaži plemenitih metala. U toku 2019. i 2020. identifikujemo ekonomske mogućnosti na ova dva tržišta, a poziv je da zajedno definišemo potencijal za razvoj poslovanja u zemljama EU i zemljama partnerima među kojima je i Srbija. Ukratko, CirEkon stvara ekosistem između akademske zajednice, lokalnih samouprava i poslovnih sistema i kreira novo tržište za savremene auto-katalizatore, te i za reciklažu plemenitih metala koje trenutno ne postoji u Srbiji.


Detaljnije

Cilj projekta

Umrežiti aktere srpskog sistema, uskladiti motive zarad poboljšanja starih vozila u javnoj funkciji po pitanju emitovanja štetnih gasova, uspostavljanje aktivne saradnje između akademske zajednice, poslovnog sistema i lokalnih samouprava, te javnih preduzeća i kreiranje osnove za otvaranje tržišta reciklaže plemenitih metala.