Milan Veselinov

Osnivač i direktor

Milan Veselinov je osnivač CirEkona, razvojnog preduzeća koje predstavlja snažan stub za razvoj cirkularne ekonomije u Srbiji, pa i van njenih granica.

Milan je rođen u Beogradu, diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka. Radio je u sektorima medija, upravljanju projektima i prodaji u međunarodnim korporacijama, a u međuvremenu je stekao master diplomu na polju industrijske ekologije na zajedničkom program Holandskog Tehničkog Univerziteta Delft, Univerziteta Lajden, Švedskog Tehničkog Univerziteta Chaimers i Austrijskog Univerziteta Karl Franzens u Gracu.

Nakon kratkog edukativnog puta po Evropi, odlučio je da preokrene svoj kompas, vrati se u Srbiju i posveti život stvaranju održivog poslovanja u okviru koga entuzijastično radi na procesima obrazovanja, istraživanja, podrške i primene, koji deluju kao katalizator razvoja. Cirkularna ekonomija je njegov izbor kao do sada najlogičniji model na osnovog kog možemo doći do viših profita uz isporuku boljih prozivoda i pri tome čuvati resurse, društvo i životnu sredinu. Njegova ideja vodilja je da će jednog dana svaki čovek morati da se pogleda u ogledalo i zapita šta je ostavio u nasleđe svojim bližnjima.