Inovativna rešenja studenata za cirkularnu budućnost na zelenom izazovu #CELLENGE

U sklopu Balkans Go Circular 2023 organizovano je i takmičenje za studente #CEllenge 2023. Cilj CEllenge-a je bio kreiranje cirkularnih rešenja za aktuelne tržišne izazove. Studenti su se upoznali i sa cirkularnim modelom poslovanja.

CEllenge je okupio devet timova sastavljenih od studenata Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu (FON), Univerziteta Educons iz Sremske Kamenice, Fakulteta tehničkih nauka – Novi Sad i Fakulteta za inženjerski menadžment iz Beograda.

Tokom prvog dana takmičenja, studenti su se upoznali sa kriterijumima takmičenja, a čuli su i inspirativna predavanja prof. dr Nataše Petrović sa FON-a, i Milana Veselinova i Vojislava Vučićevića iz CirEkon-a. Nakon toga, timovima su dodeljeni zeleni izazovi od strane CirEkon-a (Jednokratna plastika u industriji pića), FON-a (Zeleni FON: studentska rešenja za održive prakse fakulteta) i Esense (Upotreba ambalaže u farmaceutskoj industriji).

Učesnice CEllenge-a
Učesnice CEllenge-a

Finale na FON-u: studenti predstavili komisiji cirkularna rešenja

Finale zelenog izazova #CEllenge održano je 21. decembra, na FON-u. Timovi su predstavili svoja rešenja članovima komisije. Rešenja su ocenjivali predstavnik FON-a prof. dr Nataša Petrović, predstavnici EBRD-a Ivana Petrović i Svetozar Babić, predstavnik Esense Aleksandar Cvijović i predstavnik CirEkon-a Vojislav Vučićević.

Za svaku studiju slučaja proglašen je po jedan pobednički tim, a fond za nagrade je 1000 evra po timu.

CEllenge
Učesnici CEllenge-a

Predstavljanje pobedničkih timova

Najbolje rešenje za studiju slučaja CirEkon-a predstavili su studenti FON-a koji su činili: Ana Maria Finzgar, Ana Petrović, Aleksa Angelov, Bogdana Jovanović i Andrej Tanasijević.

Pobedničko rešenje za studiju slučaja FON-a predstavili su studenti Fakultet za inženjerski menadžment iz Beograda koji su činili: Ana Matović, Aleksandar Živanović, Kristina Plančak, Ksenija Slavković i Luka Baljak.

Za studiju slučaja Esense najbolje rešenje predstavili su studenti FON-a koji su činili: Jovana Atanasković, Mia Agić, Maša Blažić, Nemanja Elez i Ana Milinković.

Zeleni izazov #CEllenge, događaj namenjen studentima u okviru regionalne konferencije Balkans Go Circular 2023, organizovao je CirEkon, uz podršku i pomoć partnera Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i sponzora Banca Intesa.

CirEkon će nastaviti sa ovom praksom i u 2024. godini, trudeći se da kroz edukacije i organizaciju zelenih izazova cirkularnu ekomiju približi studentima i mladima.

Pratite nas kako biste ostali informisani o budućim inicijativama i pridružite nam se u oblikovanju održive budućnosti.

 

Pobednički tim ESE
Pobednički tim ESE
Pobednički tim FIM
Pobednički tim FIM
Pobednički tim 360°
Pobednički tim 360°

Podelite ovaj post